Yaşam

Gastronomi Rotamız Urla: Lezzetli Yemekleriyle Urla’nın Meşhur Lezzet Durakları

İzmir’in gastronomisi ile ön plana çıkan ilçesi hiç şüphesiz Urla’dır. Doğanın lezzetlerini lezzete dönüştürerek son yıllarda gastronomisi ile adından söz ettiren Urla, şef restoranları ve bağ rotası ile bu alandaki başarısını hızlı adımlarla ilerletmeye devam ediyor. Rotanızı en az bir kez Urla olarak değiştirmenizi öneririz. Urla’nın harika doğasında enfes lezzetlerini mutlaka denemelisiniz. Sizlere yardımcı olmak adına Urla’ya gittiğinizde uğrayabileceğiniz lezzet duraklarını sizler için derledik. Gelin hep birlikte bu restoranları inceleyelim.

1. Od Urla

Od Urla menüsündeki lezzetleri oluştururken doğayı kendine göre şekillendirmek yerine doğaya göre şekillendiriyor. Diğer bir deyişle Od Urla, doğanın ritmine ayak uydurmak için tanımlarını mevsimsel değişikliklere göre menülerinde hazırlayan bir işletme olarak karşımıza çıkıyor. Her ay değişen menülerinde denizin ve karanın ürünlerinden ilham alarak müşterilerine sunan Od Urla, ancak o dönemde yaşanabilecek lezzetler yaratıyor.

Adres: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sok. No:28, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yaklaşık 3 saat süren tadım menüsü ile keyifli bir deneyim yaşadık. Özellikle keçi yoğurdu ve şeftalili soğuk marş ile Kuzu Kulağı Şerbetinin lezzetini unutamayız. Zeytin ağaçlarının arasında sofraların yarattığı keyifli atmosfer, bahçeden toplanıp tabağımıza konulan otlar… Yolum yaklaştığında yine uğrak yeri olarak geleceğim. Çünkü gözüm peynir tabağındaydı. 🙂

2. Vino Yerel Ayarı

Vino Locale’deki Od Urla gibi her ay menüsünü değiştirerek doğanın ritmine ayak uyduran bir restoran. Buradaki personel, her öğünün arka planındaki malzemelerde ustalaşıyor. Ayrıca bu mekanda sadece yerel şaraplar mevcuttur. Yemekleriyle müşterilerin ilgisini çeken Vino Locale’de ortamın atmosferi de müşterileri müdavim yapan bir diğer unsur. Yer, yetişkin dostu olarak çocukları kabul etmemektedir. Bu durumda mekanın daha sessiz ve sakin olmasını sağlayan bir unsur haline gelir.

Adres: Kuşçular, 8037. Sok. No:3, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla’ya yolunuz düşerse kaçırmayın. Burası bir şef lokantası, yerel eserler kullanılarak hazırlanan menü sık sık değiştirilip yenileniyor. Menü yaratıcı ve keyifli tabaklardan oluşuyor. Porsiyonlar gerçekten büyük ve paylaşması kolay. Bahçesindeki ceviz ve zeytin ağaçlarının ortasında keyifli vakit geçirirken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

3. Teruar Urla

Urla’nın üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında kendi dünyasını yaratan Teruar’ın yemek tariflerinde önceliği kendi yöresinden ürünler kullanmak. Teruar Urla, doğaya kökten uca saygı duyanların nefes alma durağı.

Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Akşam yemeği için Teruar Urla’nın restoranına gittik. Tadım menüsü olarak sundukları her şey inanılmaz lezzetli ve kaliteliydi. Sunulan her çalışma baştan sona uyumlu bir biçimde ilerledi. Hayatımda ilk defa burada midye yedim; O kadar lezzetliydi ki tarif edemem. Ortam, dekorasyon, temizlik ve çalışanların ilgisi harikaydı.

4. Suò lo Urla

Suò•lo Urla’da, arazimizde yetişen eserlerden elde edilen lezzetleri tadabileceğiniz deneysel yemekler ve alkol barları bulunmaktadır. Mekan hoş bir dekora sahip olduğu için daha ilk girişten itibaren misafirlerini etkilemeyi başarıyor. Yemeklerinden dekoruna kadar her şeyin özenle düşünüldüğü bu restoranın konaklama birimine konuk olabilir, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Yeni Mahalle, Postane Sok. No:9, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir dış cepheye sahip ince bir şekilde döşenmiş bir yer. Yemekler inanılmaz lezzetli, genç ve yetenekli şef Kubilay Bey’in detaylı ve keyifli anlatımıyla sizlere çok keyifli bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Bir denemek gerekir!

5. Restoran Levan

Doğayla iç içe huzurlu, sessiz ve kaliteli vakit geçirmek isteyenlerin adresi Lokanta Levan. Keyifli bahçesinde keyifli vakit geçirebileceğiniz, şarabınızı yudumlayabileceğiniz ve popüler sohbetlere imza atabileceğiniz türden bir mekan. Ayrıca mutfaklarındaki çeşitlilik ve lezzet, misafirlerini ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını gösteriyor.

Adres: Kuşçular, Kuşçular Cad. No:3, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Doğum günü organizasyonu için seçtik. Kalabalık bir grup olmamıza rağmen herhangi bir aksama yaşamadık. Ortam samimi, ambiyans çok beğeniliyor. Yemekler çok lezzetliydi, özellikle yaprak sarma ve mücveri denemelisiniz. Şaraplar da çok güzeldi.

6. Lokanta Yok

Mekanın bulunduğu taş bina 160 yıllık bir geçmişe sahip. 2018 yılında yapılan onarım çalışmaları sonucunda tekrar Urla’ya kazandırılmıştır. Doğadan toplanan ve üretilen organik eserlerle hazırlanan mutfağı, misafirlerini büyülemeyi başarıyor. Nefis bir müzik, enfes bir tat ve enfes bir içecek arayanlar için güzel bir adres.

Adres: Yeni, Sanat Sokağı, Zafer Cad. No:52, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla, gastronomi dersini ilk yükselten yerdir. Sürdürülebilir mutfak ideolojisiyle oluşturulmuş mevsimlik menüsü ve şarap mahzeni ile her gittiğimde çok keyifle ayrıldığım restorandır. Bu mutluluk sadece lezzetten değil sağlıklı, güzel ve özenli bir yemek yemiş olmamdan da kaynaklanıyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, özel tadım geceleri, aktiviteleri ve kahve molaları ile Urla’da en sık gittiğim restorandır.

7. HÜS Şarapları

2018 yılında Juan Pablo Diaz Leon ve Ceylan Ertörer Diaz Leon tarafından kurulan bir aile şaraphanesidir. Her zaman yenilik ve yaratıcılık içinde olan HUS Şarapları, iyi tasarlanmış, nezih bir mekandır. Şarap tadımı yapılan yerin mutfağı oldukça başarılıdır.

Adres: Kuşadamlar, 8018/1. sc. No:39, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu:Urla’nın sakin bir köşesinde kurulmuş, tasarımı, hizmet kalitesi ve güler yüzlü personeli ile damağınızda kalacak bir deneyim vadediyor.

8. Hoşumuza gitti kardeşim

Beğendik Abi Ege mutfağının lezzetlerini misafirlerine sunan bir restaurant. Günlük mutfaklardan zeytinyağı çeşitleri tam bir lezzet şöleni. Ev yemekleri ve yöresel yemeklere ilginiz varsa Beğendik Abi’nin menüsünde yer alan lezzetlerin damak tadına uygun olduğunu şimdiden söyleyelim.

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sok. No:12, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ege’nin şifalı bitkilerinden oluşan zengin menüsü ile çok lezzetli bir ev yemeği için ideal bir işletme. Girit böreği tatlısını özellikle tavsiye ederim. İşletme antika eşyalarla oldukça şık bir şekilde dekore edilmiştir. Urla’nın tarihi dokusuna uygun nostaljik bir ortam.

9. Yengeç Restoranı

Urla değil. İzmir’in en nezih balık restoranlarından biri olan Yengeç Restaurant, lezzet patlaması yaşamak isteyenlere harika menüsüyle bu keyfi yaşatmayı başarıyor. Balıkçı teknelerine karşı deniz kenarında mükemmel bir keyif yaşamak isteyenler için Yengeç Restaurant, Urla’nın mutlaka denenmesi gereken lezzetlerinden biridir.

Adres: İskele, 2121. Sok. No:6 D:1, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Lezzetli bir balıkçı, mutlaka rezervasyon yaptırın. Mezeler olağanüstüydü, tereyağlı çorba, ısırgan otu, enginarlı avokado hepsi çok lezzetliydi, diğerleri kim bilir nasıldı. Çikolata seviyorsanız sufle tam bana göre, ne yaparsanız yapın ? çok keyifli bir akşam geçirdik ve hepsi çok lezzetliydi… Hatta belki sahildeki restoran ve kafelerden sevdiğiniz bir müzik bile size eşlik edebilir.

10. Akın’ın Yeri

Akın’ın Yeri’nde seçimlerinizi menüden yapmıyorsunuz. Öncelikle tezgaha gitmeli ve yemek istediğiniz balığı seçmelisiniz. Bu kadar doğal çeşidin ortasında seçim yapmak biraz zor olabilir. Yemek istediğiniz balığı seçtikten sonra sıra sofranıza gelmek istediğiniz mezelere geliyor. Birbirinden leziz mezeler arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız size teklifimiz; Ahtapot öğütülmüş süzme yoğurt, ahtapotlu meyve bahçesi… Orta ateşte; Şiş ve pazılı deniz ürünleri dolması kesinlikle denenmeli…

Adres: Özbek, Hükümdarlık, 6077. Sok. No:16, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ürünlerin kalitesi olağanüstü. Barbunya, sardalye ızgara, kalamar ve çıtır karides sipariş ettik. Kılçıksız balık sevenler için Granios balığı çok iyi, sulu ve yeterince pişmiş geldi. Ben pek balık seven biri değilim ama bütün balıkların lezzeti muhteşemdi. Mezeler çok taze ve güzeldi. Özellikle levrek ile marine edilmiş mezeleri var. çok beğendim Yoğurtlu mezeler de çok güzel. Ekstra meyve, çay ve kahve sunulmaktadır. Önerilir.

11. Sade Urla

Urla’nın en yenilerinden Sade Urla, yoldan geçenlerin bir deneyelim dediği çarpıcı tasarımıyla… Balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz bir yer. Yolunuz düşerse, tadacağınız tüm lezzetlerin sizi memnun edeceğine ve işletmeden mutlu ayrılacağınıza eminiz.

Adres: İskele, 2121. Sok. no:8 A, 35441 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle daha yüksek puanı hak ediyor. Yemekler bir numara. Ahtapotu denemeden gitmeyin. Çalışan çok kibar ve beğeniliyor. düşersen gel Çok mutluyduk. Teşekkür ederiz!

12. Ege’nin Lale Katmercisi

Urla’ya kadar gitmeden katmer yenmez diyenlerdenseniz size önerimiz Ege’nin Lale Katmercisi. 1999 yılından beri Yıldız Hanım’ın işlettiği Ege’nin Lale Katmercisi, özgünlüğünden ödün vermeden dışarıya koydukları birkaç masa ile bu işi hakkıyla yapan bir işletme. Çiğ börekleri de en az mekanın katmerleri kadar lezzetli.

Adres:Camiatik Malgaca Market No:23, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Bir porsiyonda 3 adet çiğ yufka bulunmaktadır. Hamur inceydi ve kurumadan lezzetli kaldı. Çok az soğan ve tutarlı baharatlar kullanılır. Katmer genelde tatlıdır biliyorum ama bu çok güzeldi. Usta yerinde açarken hamurun zar gibi inceldiğini görürsünüz. İçerisindeki maydanoz tazelik ve tazelik verirken, dışı ağır olacağını düşündüğüm yumurta hem daha az yağ çekiyor hem de lezzetli bir şekilde tamamlıyor. Fiyat kısmı, 1 kişilik karışık kahvaltıdan daha ucuza yiyebilmenizdir.

13. La Pena

Atmosferi ve tasarımıyla bile misafirlerinin ilgisini çekmeyi başarmış bir restorandır. Dekorasyonun dışında geleneksel mutfağıyla da müşterilerini büyülemeyi başaran işletme, misafirlerini müdavim etmeyi başarıyor. Özellikle pizzaları mutlaka denenmesi gereken menülerden biridir.

Adres: Yeni, Erinç Sok. No:13, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Şimdiye kadar en keyif aldığım Premium yerlerden biri oldu. Tüm tatlar harika, hepsinin kendi çarpıcı lezzet imzası var. Açıkça hissediyorsun. Fiyatlar kalite göz önüne alındığında çok makul. Ambiyans etkileyici, çok çağdaş. Herkes güler yüzlü ve pozitif.

14. İrmik Hanım Pastanesi

Sıradaki lezzet durağımız tatlı severlere hitap edecek türden… Vitrinlerdeki tatlılar bile daha yerin dibine girmeden insanı kendine çekmeyi başarıyor. Özel olarak üretilen keçi sütlü dondurmalar, beklentilerin ötesinde bir lezzetle müşterilerini müdavimleri haline getirmeyi başarıyor.

Adres: Yeni, Zafer Cad. No:81, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Siparişi verdik, ödemeyi yapmak için kasaya gittik, “Öncelikle hayırlı olsun” dedi tatlı bir ses. vitrine yaklaştı… Alıyorum…

15. Lief Urla

Muazzam aromalı kahveleri ve tatlıları eşliğinde ferahlatıcı dekoru ve atmosferi ile mola verebileceğiniz bir mekan. Açık ve kapalı oturma alanlarında keyifli sohbetler edebileceğiniz samimi bir işletme. Ayrıca mekan misafirlerine pozitif güç veren, lezzetli tatları ve güler yüzlü personeli sayesinde misafirlerini mutlu bir şekilde ağırlamayı başaran bir işletme.

Adres: Yelaltı, Kısmet Sok. No 21/B, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Bu bir stil yeri. Urla nezih bir mahallede çok güzel, ferah bir yer. Ayrıca bir bahçesi vardır. Yine de güzel tatlılar var. Ayrıca farklı kahve çeşitleri de yapıyorlar. Gençler çalışıyor. Tasarım ve dekor açısından Batı ülkelerindeki pastaneler gibi. Bulunduğu mahalle çok güzel müstakil evlerin olduğu bir mahalledir. Urla’da mutlaka ziyaret edilmelidir. Park sorunu yok.

16. Coffeeco Urla Bistronomique

Kendi şarapları ve birçok şarap seçeneği eşliğinde farklı lezzetleri huzurlu bir ortamda deneyimleyebileceğiniz keyifli bir mekandır. Arka planda sohbetlerinize ve yemeklerinize eşlik eden müzikler de kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlayan bir diğer unsurdur. Urlan merkezinin kalabalığından ve sıcağından kaçmak isteyenler için huzur dolu bir yer.

Adres: Sırada Çolak Sok. hayır. 1, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yeme içme konusunda denediğim her şey (ev yapımı şaraplar, peynir tabağı, hamburger, filtre kahve) çok başarılıydı. Personel çok güler yüzlü. Ortam çok huzurlu ve zevkle tasarlanmış.

17. Diğer Taraf Urla

Butik bir aile işletmesidir. Urla her mevsim gidebileceğiniz, harika lezzetlere gidebileceğiniz bir yer. Lezzet ve ambiyans buluştuğunda keyifli vakit geçirmek için bir adres olarak önerebileceğimiz Urla lezzet duraklarından biri diyebiliriz.

Adres: Yaka, 2. Çay Sok. No:4, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok tatlı bir aile işletmesidir. Yemekler çok güzel, menü kısmen çok güçlü değil ama sebebi bir aile işletmesi olması. Yaprak ciğeri şiddetle tavsiye edilir. Hizmet sadece kolay değil, olması gerektiği gibi. Ailecek çok beğendik. Bu ortamda fiyat performans açısından da oldukça başarılı. Umarım değişmeden yolunuza devam edebilirsiniz.

18. Kepler Mahfel

Şarap severler için bir başka keyifli mekan ise Kepler Mahfel. Şarabınızı yudumlarken size eşlik eden müzikal çaba. Bunun dışında menüdeki yemekleri ve farklı tatları deneyimleyebileceğiniz, akşam yemeklerinde sevdiklerinizle popüler sohbetler yapabileceğiniz bir mekan.

Adres: Yeni, Filiz Sok. No: 6, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu : Garson güler yüzlü ve ilgili, yemekler çok lezzetli ve porsiyonlar çok doyurucu. Bu pahalı fiyata verilen paraya değdi diyebileceğimiz ender yerlerden biri. Müzik de lezzetli. Bahçe çok keyifli. Masalar arasındaki mesafe hoş. Urla’da en sevdiğimiz yer.

19. Rast Urla

Kokteyl gibi çeşitli içecekleri ortamın enerjisi ve lezzetli yemekler eşliğinde içebileceğiniz Urla’nın gözde mekanlarından biridir. Gecenin başka, gündüzün başka olduğu Rast Urla’nın profesyonel kadrosu sayesinde içtiğiniz ve yediğiniz her şeyin sizi mutlu edeceğini söyleyebiliriz.

Adres: İskele, İskele Cad. No:24D, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekanın konumu keyifli, içerideki atmosfer çok daha keyifli. Güleryüzlü ve kaliteli hizmetleriyle övgüyü hak ediyor. Burgerleri gerçekten güzeldi, denemenizi tavsiye ederim. Görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler